De Albertsmaheert is een boerderij waar al meer dan een eeuw de familie Wigboldus woont. Zij hadden eerst een gemengd bedrijf, later is er overgegaan op akkerbouw en grove tuinbouw. In 2012 hebben zij het land verkocht. Toen ontstond ook het idee om de schuur te verbouwen en op de hooizolder drie kamers voor B&B te realiseren. In de voormalige koestal is een sfeervolle eetzaal in landelijke stijl ontstaan, die ook voor andere doeleinden gebruikt zou kunnen worden.

De Albertsmaheert is gelegen aan de Wolddijk, een van de oudste wegen vanuit de stad Groningen richting het Hogeland. De boerderij ligt 5 km ten noorden van de stad. Een mooie uitvalsbasis voor fietstochten door het fraaie Groningerland.

De kamers hebben de namen gekregen van drie voormalige borgen uit de nabije omgeving. Namelijk Thedema, Alma,  en de borg Folkerda.

De drie kamers zijn allemaal voorzien van een eigen badkamer, tv en wifi.
Ze zijn gelegen aan de zuidkant van de boerderij en hebben fraai uitzicht over de landerijen richting de stad Groningen.

Bij het boerderij is een fraai terras op het zuiden met ruim gazon waar de gasten van zowel de B&B als de zaal gebruik van kunnen maken. In de tuin zijn regelmatig reeën te zien.